°C
BUY Ticket

Dalmatinske tradicijske igre

Doživite Čaroliju Dalmatinskih Tradicija

Zabava, tradicija i adrenalinske igre dolaze u Dalmaland

Doživite čaroliju Dalmatinskih tradicija!

Dalmaland, vaš omiljeni tematski zabavni vodeni park, ponosno najavljuje jedinstveni događaj koji će osvojiti srca svih posjetitelja - Dalmatinske Tradicijske Igre! Već četvrtu godinu zaredom, oživljavamo duh prošlosti i pozivamo vas da se pridružite nezaboravnom iskustvu punom tradicije, smijeha i adrenalina.

U današnjem svijetu u kojem djeca sve više vremena provode pred ekranima televizora, konzola i mobitela, mi u Dalmalandu želimo vratiti čari igara iz prošlosti. Zato vas pozivamo da se pridružite našem događaju od 30. svibnja do 2. lipnja 2024. godine kako bismo zajedno uživali u izvornim dalmatinskim igrama koje su nekad bile središnji dio naše kulture.

Od potezanja konopa do skakanja u vreći, od igre graničara do karijola, od natjecanja u balunu do bacanja buća, Dalmatinske Tradicijske Igre pružit će vam priliku da se zabavite na način na koji to čine generacije prije nas. Pozivamo sve domaće i strane goste da nam se pridruže u ovoj nezaboravnoj avanturi.

Svaki sudionik bit će nagrađen posebnom majicom koja će postati uspomena na ovaj jedinstveni događaj, a pobjednici će osvojiti fantastične nagrade koje će ih podsjećati na njihovu pobjedu u tradicionalnim igrama.

Ali to nije sve! Počinjemo s nevjerojatnom pjena partijem koja će vas staviti u pravi raspoloženje za sve što slijedi. Bit će tu i podloga DJ-a koja će nas držati u ritmu cijelo vrijeme, uz obilje plesa, smijeha i veselja.

Dalmatinske Tradicijske Igre u Dalmalandu su svojevrsna uvertira u ljeto, jer ovaj vikend otvaramo i vodeni park,  prilika za uživanje u suncu, kupanju i nezaboravnom provodu. Nemojte propustiti priliku da budete dio ove čarolije koja će obogatiti vaše iskustvo ljeta u Dalmaciji.


Program:

14:00 Otvorenja Fun park Dalmaland

15:30 Pjena party

16.30 Dalmatinske tradicijske igre

Potezanje konopa - igra predviđena za veliki broj sudionika, cilj je da jedna od ekipa potegne konop preko ciljne oznake, igra se dijeli na kategorije: dječaci i dečki, djevojčice i djevojke, zatim mame protiv tata

Skakanje u vreći - cilj igre je što brže doći do starta do cilja skačući u jutenoj vreći

Graničari - igra sa dvije mnogobrojne i raznolike ekipe, gdje je cilj gađati protivnika loptom, nakon čega udareni igrač napušta igralište, a pobjednik je onaj koji izbaci sve natjecatelje iz suprotnog terena

Karijola - igra sa dva suigrača u ekipi, od kojih jedan pridržavajući se rukama o tlo, dok drugi uzima noge od prvog i gura ga poput karijole što brže do cilja

Na balun - cilj igre je pogoditi balunom u određeni dio gola

Pivci - ova prastara igra predviđena je za dva igrača, na tlu se nacrta krug unutar kojeg se nalaze igrači koji za pojas imaju zataknutu maramu, jednom rukom iza leđa i skačući na jednoj nozi trebaju što brže uzeti maramu sa pojasa suprotnog igrača ili ga istjerati iz kruga

Buće - tradicijska igra koju ćemo približi mlađim generacijama koristeći pikule

Zapamtite datume - od 30. svibnja do 2. lipnja 2024. godine, Dalmaland je mjesto gdje se tradicija susreće s zabavom, gdje se stvaraju uspomene i gdje se radost dijeli sa svima! Nemoj oklijevati, kupi ulaznicu odmah!