°C
BUY Ticket

Ovo su TOP 3 Dalmaland aquapark atrakcije!

TOP 3 DALMALAND AQUA PARK ATRAKCIJE

Vodeni park zabavni je park koji sadrži vodena područja za igru ​​kao što su bazeni , vodeni tobogani , podloge za prskanje , vodena igrališta i lijene rijeke , kao i područja za plutanje, kupanje, plivanje, i drugim bosonogim okruženjima. Moderni vodeni parkovi također mogu biti opremljeni nekom vrstom okruženja za umjetno surfanje ili bodyboarding , kao što je bazen s valovima.

Vodeni parkovi pojavili su se kasnih 1940-ih godina i svake godine sve više dobivaju na popularnosti.

Vodeni tobogani kroz prošlost su prošli velike promijene. U začecima to su bile jednostavne poluovalne plastične tube, gdje se penjući na nekoliko stepenica spuštaš do bazena ili mora. Kako su rasli apetiti za adrenalinom i pokazivanjem neustrašivosti tako su se razvijali i vodeni tobogani. Danas ih ima raznih vrsta, veličine, oblika, čini nam se da će uskoro samo nebo biti granica nevjerojatnim visinama.

Kroz neke tobogane spuštamo se u ležećem položaju sa nogama ispred, kroz neke glavom ispred, kroz neke sjedeći na napuhancu za još bolji i brži spust, a kroz neke jednostavno propadneš. Postoje tobogani sa dvije, tri i više traka gdje se natječete tko će prije doći do kraja.

Najduži tobogan na svijetu je Kilimanjaro. Nazvan po poznatoj planini udaljenoj pola svijeta u Tanzaniji, Kilimanjaro se nalazi u odmaralištu Aldeia das Aguas Park u Barra do Pirai u Brazilu. Vozači imaju tri sekunde da se pripreme za skoro okomiti pad od 50.000 metara na tlo ispod. Entuzijasti će napraviti prilično pješačenje do vrha ove vožnje - 234 stepenice do zone spuštanja. Nakon duge šetnje, jahači dovoljno hrabri da isprobaju ovaj kanal završe tako da se spuste niz planinu brzinom od gotovo 97 km/h.

Naš vodeni park otvoren je u ljeto 2023.g. i odmah se postavio na prvo mjesto odabira turističke destinacije broj 1 ovog područja. U parku se nalaze 4 bazena, ukupno je 14 tobogana, dječjih, obiteljskih do adrenalinskih. Evo najpopularnijih po našem izboru, ali pozivamo Vas do nas posjetite i sami ocijenite jesmo li u pravu.

1. CANDYLAND

Šareni dječji bazeni san su svakog mališana, ali i odraslih! S hrpom različitih tobogana, penjalica, mostova i tornjeva garantiraju pravu avanturu na otoku rezerviranom za sate i sate istraživanja i uživanja. Atrakcija ima nekoliko nivoa, za one najmanje do onih starijih (odraslih) kojima su prestrašni ostali tobogani. No varaju se, ovi viši nivoi pružaju jednaki, čak pojedini i veći adrenalin od poznatijih tobogana.

Sigurni smo da ćete se pitati gdje je proletjelo svo to vrijeme, kao i da će Vaša djeca još danima pričati o ovoj atrakciji!


2. BIOGRAD ROYAL RUSH

Lagano je turbulentna, ali vrlo atraktivna, uostalom kao i povijest Biograda na Moru. Ova sjajna avantura u crveno-bijelom toboganu vodit će vas kroz atraktivni "space shuttle" veliki bubanj u kojem se vrtite amo-tamo zaboravljajući na gravitaciju, zatim Vas zanjihati i pustiti da pojurite dalje sve do izlaza u bazen! Inspirirana bogatom biogradskom poviješću, koja seže u daleku 950. godinu, prava je kraljevska avantura namijenjena čak i manjoj djeci. Biograd je poznat kao prijestolnica hrvatskih kraljeva, a 1102. godine tamo je okrunjen kralj Koloman. Uživajte u ovoj avanturi - iznimnoj kao i vladavina kraljeva i kraljica u Hrvatskoj.

Na vožnju možete ići sami, ukoliko ste dovoljno hrabri, ali najbolja je u dobrom društvu na napuhancu za dvoje.

3. ELECTRIC LOOP ROCKET

Adrenalinska je ovo atrakcija najviše kategorije - pripremite se za ispaljivanje i u slobodnom padu dosegnite maksimalnu brzinu od 12.56 m/s, dok prolazite kroz spiralne oblikovane okuke. Ukratko, spustite se brzinom munje!

Atrakcija je ovo inspirirana munjama, naglim pražnjenjem atmosferskog električnog naboja koji iznose i do 100 milijuna volti, a traju od 0.1 do 0.6 sekundi. Munje, kao i naša atrakcija, pokazuju dvostruki učinak – kratkotrajni izboj sile i val topline nakon završetka.

Zvuči atraktivno i privlačno? To je zato što i jest, vjerujte!

Ova atrakcija ima najviše gledatelja, gostiju koji na izlazu čekaju hrabre koji se spuštaju i gledaju njihove reakcije, dok i sami skupljaju hrabrost za vožnju! Vjerujemo da nije lako ući u raketu kad znaš što te čeka: zatvore se vrata, počne odbrojavanje i onda sekundu dvije ništa i odjednom samo propadneš u zatvorenu tubu koja te nevjerojatnom brzinom nosi dolje. Ali kasno je za predomisliti se, uskoro si vani i sada samo moraš smiriti klecanje nogu i upustiti se ponovno u osvajanje drugih atrakcija.

Bile su to top 3 atrakcije vodenog parka Dalmaland, a naša preporuka je da probate sve! Naravno, i ne samo njih, već sve ostale koje vam nudimo - njih više od 15!